Com és una classe de ioga amb nens?

Avui us presento un exemple de classe de ioga per a nens, amb un conte com a fil conductor. Es tracta d’una classe molt dinàmica, on es treballen postures, respiració i també la coordinació i el ritme a través d’un mantra amb una sincronització de moviments.

Com en totes les classes amb nens, ells són els protagonistes, i les aportacions que fan són bàsiques en el desenvolupament de la classe.
Per escriure aquest conte de ioga i aventures em vaig inspirar en el fotògraf Tino Soriano.

En Tino, el lleó fotògraf.

©Nuria Gras
©Nuria Gras

En Tino era un lleó molt inquiet, es va fer fotògraf perquè volia viure moltes aventures i viatjar per tot el món.
Volia viatjar per aprendre i per a fer molts amics nous amb qui poder jugar. FEM UN CERCLE D’AMICS, POSEM EN TINO AL MIG
En el seu viatge, en Tino Va anar fins als boscos amb els arbres més alts i forts. ARBRE
Va descobrir terres llunyanes. TRIANGLE LATERAL, DRET I ESQUERRA
Escalar muntanyes. MUNTANYA
En el seu camí, el Tino va trobar GUERRERS, GEGANTS (COM FERÍEU LA POSTURA DEL GEGANT?), ELEFANTS, LLEÓNS FEROTGES, un COCODRIL i fins i tot una TORTUGA.

I un dia el Tino estava fent fotos a prop de la platja i es va trobar una colla de pirates. Primer va tenir por, però resulta que aquests pirates no eren d’aquells que els agrada buscar tresors i lluitar amb altres pirates. A aquests pirates el que els agradava més era ballar i anar de festa tots junts, i havien vingut a la platja precisament perquè volien fer una festa.
BALLEM AL RITME DE LA MÚSICA. COMENCEM PICANT DE MANS, BALLEM EN CERCLE TOTS JUNTS, FEM EL TRENET…

Tino&baixell
Foto original @ Manel Úbeda

EN Tino es va unir a la festa i es va fer amic dels pirates. Un cop acabada la festa el nostre amic va decidir continuar el seu viatge en el vaixell pirata, segur de què gaudiria de grans aventures abordo!
El Tino i els seus amics van pujar al vaixell pirata per continuar el seu viatge després de la festa,
I es van posar a remar. I remar…
EN CERCLE, ASSEGUTS A TERRA, UN DARRERE L’ALTRE AMB LES CAMES OBERTES, FEM MASSATGE A L’ESQUENA DEL COMPANY DEL DAVANT, I COMENCEM A REMAR, ENS TIREM ENDAVANT I ENDARRERE.
Però després d’una bona estona remant….. Sabeu que va passar?…
Doncs que va començar a bufar el vent, i el vaixell anava d’una banda a l’altra. Remaven i remaven però no podien controlar la nau.
ENS INCLINEM LATERALMENT, CADA VEGADA AMB MÉS FORÇA….. AIXEQUEM ELS BRAÇOS DIBUIXEM UN CERCLE AMB EL MOVIMENT DEL COS.
El Tino tenia molta por i els seus amics també, es pensaven que s’ofegarien, i el vent cada vegada bufava amb més força. Però quan els semblava que ja no podien remar més, el vent es va anar calmant, a poc a poc la tempesta va desaparèixer i van poder remar fins a la costa….
ANEM PARANT EL MOVIMENT.

I després de remar tant i d’haver passat tanta por, el Tino i els seus amics pirates es van adormir, molt plàcidament, estaven realment esgotats i molt espantats.
ENS TIREM ENRERE AMB COMPTE, I ENS ESTIREM SOBRE LA PANXA DEL COMPANY. RESPIREM. FEM QUE LA NOSTRA PANXA S’INFLI I ELEVI EL CAP DEL COMPANY DEL DAVANT. RESPIREM A POC A POC.

DSCN6118
Foto original@Manel Úbeda

Quan el Tino i els seus amics es van despertar es van trobar en una illa, molt especial, la més llunyana i màgica de totes les que el Tino havia conegut. Als habitants d’aquesta illa els agradava molt cantar, cantaven per anar a treballar, cantaven per anar a dormir, fins i tot cantaven a la dutxa.
Els habitants de l’illa eren ioguis. Quan aquests ioguis van veure a aquells pobres nàufrags tan espantats el van convidar a esmorzar i els hi van ensenyar una cançó molt especial.
Era una cançó per treure les coses que no ens agraden i que portem al cor: la por, la mandra, la tristesa…La cançó feia així….

Har gobind Har gobind Har gobind Mahaan Hey 

Sarab Shakti Sarab Shakti Sarab Shakti Mahaan Hey

El Tino, els pirates i els seus nous amics vam cantar tots junts aquesta cançó iòguica a la vora del foc.

Al capvespre, ja refets de l’ensurt, van dir adéu als seus amics ioguis i van seguir el seu viatge d’aventures.

La cançó del Ioguis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s