Llet corporal nutritiva de Karité i Coco

Us presento una llet corporal facilíssima de fer i de les més recomanables per a l’hivern. És extraordinàriament hidratant i protectora, especialment per a les pells més seques, és la meva hidratant preferida per als mesos més freds per la suavitat que dona a la pell i per l’aroma dolça i delicata, absolutament natural, del coco i de la llimona.
SONY DSC
Ens calen ben pocs ingredients per a preparar-la i tots ells son relativament fàcils de trobar, i si usen falta algun o voleu “anar a més” en la preparació de cosmètics visiteu la web Arome Zone, us asseguro que us encantarà.

Ingredients
– 50 gr de llet de coco (sense sucre)
– 50 gr aigua mineral
– 8 gr de mantega de karité
– 8 gr de oli de coco
– 4 gr de Olivem1000 (emulsionant)
– 15 gotes d’oli essencial de llimona

Procediment
El que cal tenir present per a fer una crema, és que tenim entre mans una emulsió, perquè ens entenguem, fer una crema o llet cosmètica s’assembla força a fer una maionesa.

Quan preparem una emulsió tenim tres elements en joc: fase aquosa (en el nostre cas aigua i llet de coco), fase oliosa (oli de coco i mantega de karité) i un emulsionant.

Com emulsionant jo utilitzo una cera d’oliva anomenada Olivem100, però si voleu simplificar, també podeu fer servir lecitina de soja, que és més econòmica i fàcil d’aconseguir.

Preparem la fase aquosa barrejant tots els líquids i escalfant-los al bany maria entre 30ºC i 50ªC, si fem servir lecitina com a emulsionant, la diluirem en la fase aquosa, per aquesta quantitat ens caldrien 2 culleradetes de cafè.

Preparem la fase oliosa desfent al bany maria els dos olis, que es troben en estat sòlid a tº ambient, si fem servir com emulsionant Olivem100, la incorporarem a la fase oliosa per tal que tots els ingredients liqüin bé.

Un cop tinguem els ingredients preparats i a uns 50ºC aprox. (no convé escalfar més enllà de 70ªC els ingredients cosmètics, les vitamines i aromes essencials que contenen els olis i els hidrolats són molt sensibles a la Tº i es malmeten amb molta facilitat.

4ec894161a20aPer a fer aquesta crema ens cal un petit batedor/mesclador, manual o mecànic, perquè el braç elèctric convencional és massa gran per a quantitats tan petites.

Comencem a batre la fase oliosa i a poc a poc, sense deixar de batre anem afegint la fase aquosa, la barreja es posarà blanca i homogènia i s’anirà espessint, com una maionesa.

Un cop acabada l’emulsió afegim unes gotes d’oli essencial natural de llimona, que complementa i dona frescor a la delicada aroma a coco de la crema. Els olis essencials naturals són molt sensibles a la calor, per tant és millor afegir-lo al final, quan la preparació ja té una tº més baixa
SONY DSC
Transvasem la crema a un recipient adient per a poder dosificar-la còmodament.
Aquesta crema és 100% natural, no té additius, ni colorants ni cap conservant, per això si en fem més quantitat, es conservarà millor a la nevera.

Animeu-vos. Us encantarà

4 respostes a “Llet corporal nutritiva de Karité i Coco

  1. Hola,
    l’altre dia vaig seguir la teva recepta i el resultat va ser molt bo! Vaig quedar molt contenta, però al cap d’un o dos dies m’hi van surtir fongs i va canviar de color en algunes zones tot i estar a la nevera. Algun consell per evitar-ho?
    Gràcies.

    1. Hola Núria, moltes gràcies pel teu comentari.
      Per tal d’evitar contaminación a la crema les mesures higièniques son molt importants. Renta’t molt bé les mans i estelitza tot el material fent-lo bullir. Fes servir vidre i metall, no facis servir estris ni pots de fusta o plastic, ja que tenen certa porositat.
      A més a més, pots fer servir algue tipus de conservant, aleshores la vida de la crema s’allarga força més, fins hi tot fora de la nevera. Jo faig servir Cosgard, és un conservant sintètic pero sense toxicitat i en cal afegir molt poca quantitat, és eficaç contra bacteries i foncs i també impedeix la fermentació de la crema.

      Espero que et sigue útil.

      Salutacions

      1. D’acord! Moltes gràcies per la informació!
        La vitamina E també aniria be com a conservant?

      2. No ben bé Núria. La vitamina E és un antioxidant, això vol dir que és eficaç contra la degradació per oxidació dels olis de la crema. La vitamina E és molt sensible a l’oxigen i reacciona amb ell abans que els olis, s’oxida ella i d’aquesta manera preserva el producte, també te una acció similar en els nostres teixits tant a nivell extern com intern. Però no és en cap cas un conservant que pugui protegir el producte de fongs i bactèries. La vitamina E mantindrà més temps les propietats de la crema i evitarà que es faci rancia, però no evitarà que hi puguin proliferar bacteris, fongs o llevats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s