…Hi havia una vegada… Els Creadors de Contes

Us proposo un joc per a compartir en família.

Un joc per expandir la creativitat de petits i no tan petits i deixar volar la imaginació.

Els Creadors de Contes és un joc de ioga i de creativitat. Perquè practicar ioga és molt més que treballar amb el cos, també cal treballar la ment. Amb aquest joc aturarem per una estona la nostra ment analítica, pràctica (l’hemisferi esquerre del nostre cervell) i deixarem que la part més creativa del nostre cervell emergeixi i s’expandeixi (l’hemisferi dret), responsable de les nostres habilitats creatives i intuïtives.

Voleu jugar?, només cal imprimir i tallar, i ja podem començar!

© Manel Úbeda
© Manel Úbeda

Com jugar amb Els Creadors de Contes:

Poden participar tants jugadors com cartes hi ha, 30 en total.

Repartim 6 cartes a cada jugador. Fem un munt, perquè els jugadors puguin agafar-ne una cada cop que en juga una en el seu torn.

El joc comença posant al mig la carta “Hi havia una vegada…” Fem una roda i anem construint una història amb les paraules que ens han tocat. Anem posant les cartes una al costat de l’altra. També podem encetar més d’una història a partir de la carta “hi havia una vegada”. A cada torn fem servir una carta i construïm una frase del conte amb la paraula que ha de continuar la frase del jugador anterior. N’agafem una del munt fins que ja no en queda cap.

A la vegada que anem creant el conte amb la paraula que juguem hem de fer una postura de ioga que estigui relacionada amb la frase que hem inventat per continuar el conte, pot ser una postura que hàgim après, o també una postura inventada, però ha de tenir relació amb la carta que hem jugat o la frase que hem construït.

Hi ha dues cartes “comodí” amb les que els jugadors poden inventar la frase que vulguin i la postura que vulguin sense cap restricció. Si un jugador no sap com continuar el conte pot agafar una carta del munt, o cedir el seu torn. Guanya el jugador que primer posa totes les cartes i acaba la història

fulla1fulla8fulla7

fulla2fulla3

fulla4fulla5fulla6

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s