Cobbler de maduixes fresques

Es tracta d’un pastís tipus crumble, però molt més lleuger i amb la fruita poc cuinada. És uns postres molt ràpid de fer i deliciós, on podem combinar les fruites lleugeres que més ens agradin.

Des del punt de vista de l’alimentació macrobiòtica, aquest pastís ens permet començar a prendre fruita de primavera amb tot el seu gust i propietats, però amb un toc de forn, rebaixa l’efecte yin que aquestes fruites ens aporten, i que podrien refredar-nos massa en aquesta transició cap l’estació més càlida.

@ Manel Úbeda
@ Manel Úbeda

Preparació

1/2 kg de maduixa, 6 prunes seques, 1 cullerada sopera de kuzu, 4 cullerades de flocs de civada gruixuts, 3 cullerades de granet d’ametlla crua, 4 cullerades de melassa d’arròs, oli d’oliva, sal

.

Rentem les maduixes i les tallem a llesques.

Remullem les prunes una estona en aigua i les tallem.

Triturem una mica el kuzu i el posem en un bol gran, hi afegim les maduixes, les prunes i un pols de sal. Remenem bé per ajudar que el kuzu es vagi desfent amb l’aigua de la maduixa. 
Afegim 2 cullerades de melassa i dues cullerades d’oli d’oliva. Seguim remenant fins que quedi tot ben integrat.

En un altre bol a banda, barregem la civada, l’ametlla, dues cullerades d’oli d’oliva i dues cullerades de melassa. Ho barregem bé fins que quedi ben integrat.

Muntem el pastís en un motlle que es pugui treure a taula, de ceràmica o pirex, també podem fer tartaletes individuals.

Posem a la base del motlle la fruita ben escampada fent un gruix d’uns 2 o 3 cm i al damunt anem repartint la civada. No ha de quedar totalment tapat, queda més maco si es veu una mica la fruita.

@ Manel Úbeda
@ Manel Úbeda

Ho posem al forn fort uns 10-15 minuts o fins que veiem el cereal daurat. 
El traiem i deixem que es refredi perquè agafi consistència.

Malgrat ser un pastís, es menja com uns postres de cullera.

Bon profit!

Una resposta a “Cobbler de maduixes fresques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s