Arnadí

Aquest dolç és d’origen Valencià, fet amb productes característics de l’hivern, és una bona font d’energia i d’hidrats de carboni de qualitat.

L’arnadí és deliciós, dolç, molt dens i energètic, per això m’agrada reservar-lo per als dies en què necessito fer un bon berenar o per a quan necessito energia extra, més que com unes postres, perquè resulta una mica pesat.

L’he descobert a ESMACA i aquesta és la manera com ells el preparen.

© Manel Úbeda
© Manel Úbeda

Ingredients

  •  500gr de carabassa cuinada al forn
  •  200 gr de xarop d’arròs
  •  250 gr d’ametlla molta
  •  la pell d’una llimona ratllada
  •  canyella en pols
  •  250 gr de castanyes pilongues cuites amb poca aigua i triturades
  •  ametlla en làmines o coco ratllat per a decorar

Preparació

Amb una cullera, treure la polpa de la carabassa i picar bé amb una forquilla, afegir l’ametlla mòlta, el xarop d’arròs, el puré de castanya i barrejar bé. Afegir la canyella i la pell de llimona, remoure una mica més.

Col·locar la barreja en una cassola de fang o en un motlle individual que ens agradi posar, hi podem posar unes ametlles laminades o una mica de coco ratllat per sobre. Ho portem a forn suau (150 °) durant 1 hora i mitja.
Bon profit!

Una resposta a “Arnadí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s