Sabó Cleopatra amb llet de coco i xocolata

Tothom ha sentit a parlar alguna vegada dels curiosos secrets de bellesa de la darrera reina d’Egipte. Però lluny de ser una excentricitat, els banys en llet que prenia Cleopatra per a tenir cura de la seva pell és un dels millors tractaments de bellesa de tots els temps, la llet nodreix la pell i la manté jove i elàstica.

Les llets en general, i la llet d’ase en particular, contenen unes lipoproteïnes especialment petites i que tenen una gran afinitat per l’epidermis. Aquestes lipoproteïnes penetren amb més facilitat fins a les capes més profundes de la pell, vehiculitzant principis actius i nodrint la pell profundament

.

© Manel Úbeda
© Manel Úbeda

L’ús de llet en la confecció de sabó natural resulta força interessant, el sabó amb llet és encara més suau i nutritiu que un bon sabó fet només amb olis i aigua pura.
 A més a més, el cacau és un excel·lent estimulant per a la regeneració de la pell i conté antioxidants.

La dificultat de fer un sabó amb llet, està sobretot a preservar les propietats de la llet en el procés de saponificació, per això cal treballar amb els ingredients a tª baixa, o fins hi tot la podem congelar, i afegir-la a la dilució de NaOH en H2O en forma de glaçons.

Amb aquesta fórmula obtindrem un sabó amb un 10% de sobre greixat.

Ingredients


  • 150gr d’Oli de coco
  • 450gr d’Oli d’oliva
  • 50gr d’Oli de ricí
  • 200gr de Mantega de cacau
  • 
150gr de Cera d’abella
  • 
130gr d’Hidròxid de sodi
  • 2000gr d’Aigua
  • 200gr de Llet de coco
  • Una cullerada sopera de cacau purProcediment


Diluir l’Na OH en l’aigua i deixar refredar.

Desfer i Barrejar tots els greixos i deixar que es temperin.
Afegir l’NaOH diluït als greixos, remenant constantment, després afegir la llet de coco ben freda. Emulsionar amb un batedor de varetes.
Quan arribi al punt de traça, emmotllar.

Aquesta fórmula té una combinació de greixos que accelera molt la traça, caldrà organitzar-ho tot molt bé abans de començar, i treballar de pressa.

© Manel Úbeda
© Manel Úbeda

Com ja haureu vist aquest sabó no conté cap aroma, això és perquè els olis essencials naturals es degraden molt fàcilment amb la saponificació, és molt difícil perfumar un sabó si no fem servir perfums sintètics o fixadors d’aromes que resisteixen el procés, és per això que jo he optat per fer sabons sense aromes afegits.

Per tal que els sabons agafin una mica d’olor, prefereixo guardar-los, amb un cotó impregnat d’oli essencial, el sabó absorbeix part de l’aroma, no és molt intens ni durador, però és molt millor per a la pell, que afegir aromes de síntesis que poden provocar reaccions al·lèrgiques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s