Compota de poma il·lustrada de la Carme

Aquestes postres me les va explicar la Carme, una companya amb moltes inquietuts culinàries.
Em va semblar una combinació tan senzilla, que havia de ser genial. I realment ho és.

©Manel Úbeda
©Manel Úbeda

Ingredients

  • 1kg de poma (5 peces aprox.)
  • 500cc de suc de poma natural
  • 1cullerada rasa (10gr aprox.) d’agar-agar
  • Una cullerada rasa de kuzu
  • 50 gr de xarop d’arròs (opcional)
  • Un pols de sal
  • Pell de llimona ratllada
  • Un pols de canyella
  • Galetes maria

Preparació

Pelem i tallem la poma en làmines i la posem a coure amb el suc de poma, la pell de llimona, la canyella, el xarop d’arròs i un pols de sal. Ho fem coure tapat uns 20 minuts o fins que la poma sigui tova

Amb una mica de suc de poma, desfem els flocs d’agar-agar i els escalfem al foc fins que quedin ben dissolt. Quan l’agar està del tot desfet incorporem el kuzu desfet en una mica de suc.

Quan la poma sigui cuita, incorporem el suc amb l’alga i el kuzu, remenem bé i ho deixem uns minuts perquè s’integri.

Muntem la compota en motlles individuals, posem una galeta en el fons, una capa de poma una galeta i finalment una capa de poma.

Deixem que refredi i qualli.

Bon profit!

3 respostes a “Compota de poma il·lustrada de la Carme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s