El miso és un ingredient essencial en una dieta saludable, és una pasta de soja fermentada durant un període més o menys llarg de temps i triturada molt finament. Existeixen diferents varietats, depenent del període de fermentació i de si porta o no algun cereal afegit.
Les principals propietats del miso són:
- Remineralitza.
- Relaxa.
- Equilibra.
- Ajuda a l’absorció de nutrients.
- Ens aporta energia i vitalitat.
- És antioxidant.
- Posseeix una gran concentració d’isoflavones.
- Disminueix l’excés de colesterol endogen.
- És un suau hipotensor natural.
- Regenera la flora bacteriana.
- Escalfa.
- Regularitza el pH.
- És altament digestiu.
En aquesta recepta fem servir Shiro-miso o miso blanc. Aquesta varietat de miso porta soja i arròs blanc més o menys en la mateixa proporció. Resulta ideal per a les estacions de molta calor com és el cas de l’estiu. És el més dolç dels misos, ja que només fermenta durant unes dues setmanes, per això tracta situacions d’intensa ansietat o de cansament energètic de la melsa a causa d’un abús de sedentarisme o una feina que exigeixi alt esforç mental.

Ingredients:
- 4 porros ben frescs
- 2 cullerades soperes de mill
- 1 cullerada sopera de miso blanc
- 1 cullerada sopera de crema d’ametlla
- Un pessic de curri
- 2 l d’aigua aproximadament
- Oli d’oliva, sal, pebre
Preparació:
Saltegem els porros nets i tallats, amb una mica d’oli d’oliva i sal.
Afegim un pessic de curri, i ho deixem reposar una bona estona. El curri és un potenciador del gust del porro, si a més a més ho deixem reposar unes hores, la crema quedarà molt més gustosa.
Afegim el mill, rentat prèviament i aigua, i ho deixem coure entre una hora i una hora i mitja. Diluïm el shiro miso en un bol d’aigua i l’afegim a la sopa. Apaguem el foc
Afegim una cullerada de crema d’ametlla i rectifiquem de sal i pebre.
Ho passem per la batedora
Bon profit!