L’estiu s’està allargant i sembla que triga d’arribar la tardor a casa nostra. Us proposo una recepta ideal per al temps que s’acosta, fàcil i deliciosa. Pot ser un berenar, unes postres o un caprici entre hores: La compota de poma
És una fórmula ideal per a menjar fruita natural els mesos més freds de l’any. Les fruites crues tendeixen a refredar el cos i són menys digestives. Aquesta compota és molt fàcil de digerir, el gingebre i la canyella li donen un gust peculiar que a més a més ens dona escalfor i ens aporta antioxidants.
Podem prendre la compota a temperatura ambient o tèbia .

Ingredients:
- 6 pomes
- un pols de sal
- un trosset de gingebre
- una branca canyella
- 1/2 got d’aigua
Pelem i tallem les pomes a daus no massa petits.
Les posem en un cassó amb la sal, la canyella, el gingebre pelat i l’aigua. Ho escalfem fins que bulli. Abaixem el foc i ho coem tapat a foc molt lent durant 20 minuts aproximadament.
Bon profit!
Formidable recepta que jo faig amb una mica de suc de llimona. M’extranya l´ús de la sal. És així? Gràcies!
Hola Xavi:
Si, la compota es pot aromatitzar amb llimona també, queda deliciosa, el gust del gingebre i la canyella però, li donen un toc càlid més adient per a la tardor.
Pel que fa a la sal, aqui la fem servir per a potenciar el gust i la dolçor de la poma, fes la proba, ja veuràs com notaràs la diferéncia!.
Salut!
Ja la fare
Jo la feia sense gingebre , i ara m’acostumat al seu sabor
gracies pels consells
Lourdes
Reblogged this on Celler-Adocse.