Kuzu: un super aliment vingut d’orient

La planta de la Pueraria Lobata o kuzu creix on no ho fan les altres plantes.

La seva força permet que es desenvolupi sense problemes en zones volcàniques en les quals les seves arrels es veuen obligades a sortejar nombroses roques per poder assentar-se en la terra.
Aquesta força per esquivar obstacles que posseeix l’arrel del kuzu és el que fa que sigui un aliment perfecte per obtenir vitalitat.

En la Medicina Tradicional Chinesa, rep el non de gé gēn,  se la considera una de les 50 plantes fonamentals i s’utilitza per tractar múltiples afeccions, des de problemes gàstrics fins a insuficiències cardíaques.

zEF29ZBm51D5jbAjNXTWYoSE

Aquest aliment s’utilitza habitualment en la cuina macrobiòtica. Per al seu consum, normalment s’extreu la fècula de l’arrel i amb ella es forma una pols seca, rocós, que es pot utilitzar com a espessidor. Per utilitzar aquesta pols, cal diluir en aigua freda i després escalfar a poc a poc fins que comença a espessir.

A més de per espessir, el kuzu s’usa en macrobiòtica de forma medicinal en casos com aquests:

  • En combinació amb les prunes umeboshi i la salsa de soja, es pot preparar una beguda molt útil per alleujar la inflamació intestinal, que està recomanada en casos de colitis, malaltia de Crohn i la síndrome del còlon irritable.
  • Barrejat amb suc de poma o aigua amb xarop d’arròs queda una beguda dolça que presa a la nit produeix relaxació i també ajuda a baixar la febre.
  • El kuzu ajuda quan la nostra vitalitat està molt baixa, ja que el seu ús alcalinitza la sang.
  • És molt bo per al fetge, per la qual cosa ajuda en casos d’addiccions a drogues o l’alcohol.
  • Regula els nivells de sucre en sang, per això és molt bona per als diabètics.

2 respostes a “Kuzu: un super aliment vingut d’orient

  1. Hola Nuri!! Recordes que et vaig preguntar fa un temps per els power gels? Justetament em vau recomanar el kuzu+suc de poma. Estic prenent-ho quan surt amb la bici i la veritat és que funciona… i el sabor és espectacular, per el suc, clar… Si no ho has provat estàs tardant!!! ja ja ja… Abraçades…

    ________________________________________________

    Albert Ortiz Valor ortizvalorfoto.wordpress.com

    1. Hola Albert! Caram no se m’hagués acudit de substituir-lo per el kuzu amb suc de poma, però te sentit!. El kuzu en salat te un efecte antiinflamatori pero quan es combina amb un alument dolç, com el suc de poma el seu efecte és relaxant. El kuzu amb suc de poma calent és un relaxant muscular molt usat en macrobiòtica, ideal per a tractar contractures, i donar més flexibilitat als múscles, i com tu dius, és boníssim.
      Merci pel comentari, se m’havia passat per alt de comentar aquesta altra propietat del kuzu, que és molt interessant per a esportistes com tu.
      Una abraçada!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s