Quantes raons necessitem per deixar de consumir Coca Cola?

Quan ingerim Coca Cola es desencadena tota una serie de respostes metabòliques amb conseqüències remarcables sobre la nostra salut.image

 • Passats 10 minuts
  Les deu cullerades de sucre contingudes en un got de Coca Cola suposen un cop devastador per a l’organisme. No obstant això, després de beure una llauna de Coca-Cola una persona no vomita immediatament, ja que l’àcid fosfòric suprimeix l’efecte del sucre.
 • Passats 20 minuts
  Es produeix un augment dels nivells d’insulina en el torrent sanguini. El fetge transforma tot el sucre en greix.
 • Passats 40 minuts
  L’absorció de la cafeïna ja s’ha completat. Les pupil·les es dilaten. La pressió arterial augmenta, ja que el fetge allibera més sucre al corrent sanguini. Els receptors d’adenosina es bloquegen, impedint així la somnolència.
 • Passats 45 minuts
  El cos incrementa la producció de dopamina, una hormona que estimula el centre de plaer del cervell, aquest és el mateix estimul que provoca l’heroïna.
 • Passada 1 hora
  L’àcid fosfòric s’uneix al calci, al magnesi i al zinc en el tracte gastrointestinal, sobrealimentant així el metabolisme. Augmenta l’eliminació de calci a través de l’orina.
 • Passada més d’1 hora
  Es fa sentir l’efecte diürètic de la beguda. L’organisme elimina calci, magnesi i zinc, components dels ossos, així com el sodi. En aquest moment la persona se sent irritable o feble.

L’ingredient actiu de la Coca-Cola és l’àcid ortofosfòric. Causa de la seva alta acidesa, les cisternes en què es transporta el concentrat han de ser resistents a materials altament corrosius

imageSi analitzem un dels productes estrella de Coca-Cola, la Coca-Cola Light sense cafeïna, malgrat que suprimeis l’alta concentació de sucre, també deixa molt a desitjar.

Aquesta beguda conté aigua carbonatada, E150d, E952, E950, E951, E338, E330, E211 i aromes.

 • L’aigua carbonatada és aigua amb gas. Provoca secreció gàstrica, incrementa l’acidesa del suc gàstric i causa flatulència. A més, no s’utilitza aigua mineral, sinó aigua convencional filtrada.
 • E150d: és un colorant alimentari obtingut en processar sucre a determinades temperatures, amb o sense addició de reactius químics. En el cas de la Coca-Cola, se li afegeix sulfat d’amoni.
 • E952: és ciclamat sòdic, un substitut del sucre. El ciclamat és un producte químic sintètic amb un sabor 200 vegades més dolça que el sucre i que s’utilitza com a edulcorant artificial. En 1969 va ser prohibit per l’Administració d’Aliments i Medicaments dels EUA (FDA), ja que aquesta substància, igual que la sacarina i l’aspartam, va causar càncer a la bufeta urinària de rates. El 1975 va començar a prohibir també al Japó, Corea del Sud i Singapur. El 1979 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va tornar a permetre l’ús de ciclamats.
 • E950: és acesulfam de potassi, un compost 200 vegades més dolça que el sucre que conté èter de metil i agreuja el funcionament del sistema cardiovascular. Així mateix, conté àcid aspàrtic, una substància que també pot excitar el sistema nerviós i amb el temps pot crear addicció. El acesulfam es dissol de mal i no es recomana que el consumeixin nens ni dones embarassades.

image

 • E951: és aspartam, utilitzat com a substitut del sucre en productes per a diabètics. És químicament inestable, ja que a temperatures elevades es descompon en metanol i fenilalanina. El metanol és molt perillós: entre 5 i 10 mil·lilitres són suficients per destruir el nervi òptic i causar ceguesa irreversible. Quan els refrescos s’escalfen l’aspartam es transforma en formaldehid, un potent carcinogen.
 • E338: és àcid ortofosfòric. Pot causar irritació de la pell i els ulls. S’utilitza per a la producció de sals d’àcid fosfòric d’amoníac, sodi, calci, alumini i també en la síntesi orgànica per a la producció de carbó vegetal i cintes de pel·lícula, de materials refractaris, ceràmica, vidre, fertilitzants, detergents sintètics, i en la indústria mèdica, metal·lúrgica, tèxtil i del petroli.
 • E330: àcid cítric. Està molt estès en la naturalesa i s’utilitza en la indústria farmacèutica i en l’alimentària. Les sals d’àcid cítric (els citrats) s’usen en la indústria alimentària i, en medicina, per conservar la sang.
 • E211: és benzoat de sodi, utilitzat com a agent antisèptic i antifúngic en productes alimentaris com confitures, sucs i iogurts de fruites. No es recomana que el consumeixin els asmàtics i les persones que són sensibles a l’aspirina. Un estudi realitzat per Peter Piper, de la britànica Universitat de Sheffield, va revelar que aquest compost causa un dany significatiu en desactivar l’ADN. Això pot derivar en cirrosi i en malalties degeneratives com el Parkinson.

Necessitem més raons per deixar de consumir Coca-Cola?

Font: http://actualidad.rt.com/sociedad/view/106740-sucede-cuerpo-beber-coca-cola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s