La Llet d’Or, aliment per a la nostra salut

Avui us presentem una beguda medicinal tradicional de la medicina ayurvèdica, molt popular entre els practicants de Ioga: La llet d’or, una beguda dolça i deliciosa, que ens aporta energia i que millora la flexibilitat i els dolors articulars.

El seu principal ingredient és la cúrcuma, una espècie originària de l’Índia amb poderoses propietats antiinflamatòries i antioxidants.

© Manel Úbeda
© Manel Úbeda

La cúrcuma alleuja els dolors musculars, lubrica les articulacions, purifica la sang, neteja la pell, enforteix els òrgans reproductius femenins i relaxa la ment.

L’ingredient fonamental de la llet d’or és la pasta de cúrcuma. La pasta de cúrcuma la podem tenir preparada a la nevera.

Per tal de preparar la Pasta de Cúrcuma necessitem:

  • 1/4 de got de cúrcuma
  • 1/2 got d’aigua
  • 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 
2 cullerades de mel
  • 1/2 cullerada de canyella (opcional)

Escalfem la cúrcuma en una paella i remenem per tal que deixi anar la seva aroma.

Afegim l’aigua i deixem coure 2 minuts.

Retirem del foc i afegim l’oli i la mel, ho remenem bé i deixem refredar.

Ho guardem a la nevera en un pot de vidre i ben tapat.

Com preparar la deliciosa Llet d’Or



  • 1 got de llet vegetal: ametlles, civada, arròs …
  • 
1/4 de cullereta de cafè o més de pasta de cúrcuma.
  • Mel al gust
© Manel Úbeda
© Manel Úbeda

Escalfeu la llet i desfeu-hi la pasta de cúrcuma. Retireu del foc i afegiu-hi mel al vostre gust.

La llet d’or té grans beneficis terapèutics, la podeu prendre calenta o tèbia abans d’anar a dormir:

Potent antiinflamatori, antisèptic i analgèsic.

  • Enforteix el sistema immunològic.
  • Manté els nivells de colesterol.
  • Neteja i desintoxica el fetge.
  • 
Millora les funcions cerebrals i de memòria.
  • Millora els problemes de la pell.
  • És bona per als ossos i articulacions en general i en especial per a la columna
  • Alleuja: artritis, artrosi, mal de cap, molèsties menstruals i qualsevol procés inflamatori en general.
  • Lubrica les articulacions i ajuda a eliminar els dipòsits de calci.
  • 
Combat refredats, grips i altres malalties de l’aparell respiratori: asma, bronquitis …
  • 
Afavoreix la circulació de la sang i depura el sistema limfàtic.
  • Facilita la digestió i prevé l’aparició d’úlceres d’estómac.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s