Bok-Bu, un secret mil·lenari per a l’equilibri i el benestar.

Què és el Bok-Bu?

El Bok-Bu és una tècnica de massatge d’origen coreà i específica per a la zona abdominal. De fet Bok-Bu significa Abdomen en coreà.

image

El Bok-Bu pertany a una sèrie de tècniques coreanes de manipul·lació física anomenada Keng Rak.
Per a la tradicional medicina oriental, nascuda fa 4000 anys, els éssers humans vivim sotmesos a la força i als canvis de dues energies oposades: el yin i el yang, l’energia de la Terra i l’energia del Cel.

Rebem l’energia del Cel a través de la fontanel·la (en el punt més elevat del crani) i l’energia de la Terra a través de la planta dels peus.Les dues energies es troben al centre, al Bok-Bu (abdomen) i des d’aquí es distribueixen per tot el cos.

image

Per això a través del Bok-Bu és possible de connectar amb aquestes energies i obrir el canal energètic de l’abdomen per on passen meridians molt importants:

  • Fetge
  • Vesícula Biliar
  • 
Melsa
  • Estómac
  • 
Ronyó
  • Bufeta
  • Vas de la ConcepcióEn aquesta tècnica s’apliquen diferents tipus de pressions, utilitzant tota la mà, els dits o els artells.

El massatge permet restablir la correcta circulació de l’energia bloquejada i l’equilibri de tot l’organisme, tant a escala energètica com física, emocional, mental i espiritual.

Per a la Medicina Tradicional Xinesa, l’estómac, està directament relacionat amb l’element Terra, que representa el centre i que equilibra tot el nostre funcionament intern. Per això, per a la MTX, moltes malalties tenen el seu origen en un bloqueig del canal digestiu, concretament són degudes a una mala digestió, absorció i excreció dels aliments. Per tant, una de les finalitats més importants del massatge abdominal serà la de desbloquejar aquest canal i revifar-lo energèticament.

El Budell Prim, considerat com un “segon cervell”, secreta diferents hormones que intervenen en un gran nombre de processos metabòlics i que també ens ajuden a aconseguir equilibri i concentració mental.

Si l’Intestí Prim queda bloquejat, el funcionament natural del nostre cos queda paralitzat i ja no s’aconsegueixen absorbir suficients nutrients. Però l’Intestí Prim a més a més de digerir els aliments  i absorvir nutrients,  també gestiona estats emocionals, agitació, estrès … Si una mala salut intestinal genera pensaments i sentiments negatius, aquesta energia densa s’anirà acumulant als òrgans interns, bloquejant-los i això tard o d’hora es traduirà en alguna patologia.

El Bok-Bu permet la relaxació de tots aquests punts bloquejats i n’elimina la tensió i la negativitat emocional, ens ajuda a ser més positius.

Al Desbloquejar els òrgans, es restableix el flux energètic de la zona i es refà el nucli del sistema nerviós autònom, que controla el moviment dels òrgans interns, la digestió, l’absorció i l’excreció, i millora el funcionament dels intestins, fetge, vesícula biliar, melsa i estómac.

El Bok-Bu tracta problemes tan comuns com les migranyes, hemorroides, mals de cap, lumbars, menstruals …. Enforteix el nostre sistema immune i millora la vitalitat general.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s