Ginkgo Biloba, l’arbre de l’eterna joventut.

El Ginkgo Biloba o Bai Guo és un arbre molt resistent als factors climàtics adversos i s’adapta als més variats terrenys. És originari de la Xina, Corea i el Japó.

Al Ginkgo se l’hi atribueixen moltes propietats terapèutiques i per això, van ser moneda d’intercanvi entre comerciants en l’antiguitat.

image


Del Ginkgo se n’aprofiten per a ús terapèutic les fulles i les llavors.

Per a la Medicina Tradicional Xinesa les fulles del Ginkgo tonifiquen i mouen la sang, les llavors, en canvi reforcen els ronyons i tenen un efecte antibiòtic i antitussigen.

En les fulles del Ginkgo Biloba podem trobar moltes substàncies amb beneficis terapèutics: flavonoides, biflavones, terpens, substàncies orgàniques amb funció àcida, glicòsids cianogenètics, i altres. Aquesta riquesa confereix al Ginkgo Biloba propietats estimulants sobre la circulació sanguínia, l’agregació plaquetària i els processos oxidatius.

Els flavonoides i les biflavones, actuen com antioxidants disminuint els efectes negatius dels radicals lliures de l’oxigen sobre l’organisme, prevenint i retardant l’envelliment de l’organisme.

Els terpens inhibeixen el factor activador de les plaquetes, actuant així com antiagregant plaquetari, això millora la circulació de la sang i redueix els processos inflamatoris.

El Ginkgo també és un neuroprotector amb un efecte positiu sobre l’estrès perquè estimula la síntesi de glucocorticoides. Per això també s’utilitza en afeccions cerebrals com la malaltia d’Alzheimer, la demència senil, o altres.

Així mateix, el Ginkgo Biloba han demostrat millorar algunes afeccions relacionades amb la mala circulació cerebral com alteracions de la visió, lentitud de reflexos, baix rendiment intel·lectual, depressió o mala memòria.

A més a més de millorar la circulació cerebral, el Ginkgo també té una influència positiva en la circulació vascular perifèrica i millora notablement afeccions degudes a la mala circulació, com és el cas de la impotència sexual, el vertigen i altres desordres de l’equilibri, el dolor d’extremitats inferiors, rampes i parestèsies.

 També contribueix a millorar els símptomes de la síndrome premenstrual i millora la simptomatologia vascular associada a la diabetis.

image

Efectes no desitjats


Si bé no són freqüents, el seu consum, pot provocar alguns símptomes no desitjats com nàusees, pèrdua de gana, mal de cap, o mareig. Aquesta simptomatologia acostuma a desaparèixer al cap de 24 o 48 hores de començar a prendre Ginkgo.

Precaucions

El Ginkgo Biloba té moltes propietats terapèutiques i els seus potents efectes poden ocasionar, en alguns casos, intoleràncies o incompatibilitats, és recomanable de consultar amb especialistes o metges que supervisin la seva administració, especialment si estem prenent algun fàrmac.

El Ginkgo Biloba te un potent efecte sobre la circulació de la sang i pot provocar hemorràgies, cal administrar-lo amb cura en cas d’existir alguna coagulopatia, ferides importants en procés de cicatrització, intervencions quirúrgiques i també en dones amb regles molt abundants.

S’ha de tenir cura al utilitzar el Ginkgo Biloba juntament amb anticoagulants com el Sintron, l’heparina o warfarina i amb antiagregants com l’aspirina, ja que el Ginkgo potencia el seu efecte.

Durant la lactància i l’embaràs, es desaconsella el consum de Gingko Biloba.

Dosificació

La dosi diària recomanada és de 80 – 120 Mg / dia d’extracte sec de Ginkgo Biloba o una infusió diaria de 3-9 g. de planta seca.

Els resultats s’observen després de quatre o cinc setmanes de tractament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s