Automassatge amb digito-puntura

La digito-puntura és una tècnica molt senzilla que podem utilitzar en qualsevol moment per alleugerir molèsties que es presenten freqüentment en la vida quotidiana. Des d’un dolor menstrual, tensió muscular, estres o l’inoportú mareig mentre fem un desplaçament en cotxe.

Hi ha una manera ràpida, barata i sense efectes secundaris de tractar aquestes molèsties i moltes altres.

PuntsPressio

Per aplicar la pressió es poden fer servir: els dits polzes, els artells o el palmell de la mà.
Iniciem amb una pressió suau, i l’augmentem de manera gradual. Igualment deixem anar la pressió suaument i de forma gradual.

En la mesura que ens sigui possible, fem servir el pes del cos per aplicar la pressió (si fem servir la força dels nostres braços i mans, la pressió serà menys uniforme i ens cansarem més).
Per a fer qualsevol tipus de massatge és convenient no portar ni anells ni polseres amb què poguem rascar-nos o fins i tot tallar-nos. Per a la pressió digital, a més a més, cal portar les ungles ben curtes.

Aplicarem pressió uniforme en els punts d’estimulació de 30 segons a 1 minut. Farem de 3 a 5 pressions en cada punt.

Els punts són bi-laterals, és a dir, n’hi ha un a cada meitat del cos i estan situats de manera simètrica. Cal aplicar pressió en tots dos punts i procurar que la pressió sigui igual en tots dos, per tal de mantenir l’energia dels dos hemisferis del cos en equilibri.

  • Feng Chi (VB20) – Es localitza a la base del crani, aproximadament a 4 dits de la columna, sota l’os occipital. Aquest punt alleuja el mal de cap, refredats, rigidesa cervical, insomni i mala memòria.
  • Jian Jing (VB21) – En el punt mig entre la base del coll i l’articulació de l’espatlla. Relaxa la tensió a la zona cervical i l’espatlla. Facilita el part. NO USAR DURANT L’EMBARÀS.
  • Nei Guan (MC6) – A la cara interna de l’avantbraç, a tres dits per sobre del plec del canell, el punt es localitza entre els dos tendons. Tracta l’ansietat i l’insomni. Actua sobre l’estómac: dolor, nàusees i vòmits. Molt interessant per a les persones que es maregen en cotxe o en vaixell.
  • He Gu (IG4) – Es localitza a la depressió en forma de V entre el polze i l’índex. Tracta cefalees, alleuja rigidesa muscular i símptomes de refredat. Estimula les contraccions uterines i accelera el part. NO USAR DURANT L’EMBARÀS.
  • Zusanli (E36) – El punt està localitzat a 4 dits per sota del genoll, i un dit cap a fora de la tíbia. És sensible a la pressió. Per augmentar l’energia i el vigor. Tracta els problemes d’estómac. És immunoestimulant
  • Di Ji (B8) – A 4 dits per sota de la vora inferior de la ròtula i per darrere de la carena tibial. Regula la circulació i calma el dolor menstrual i abdominal.
  • Sant Yin jiao (B6) – A 4 dits per sobre de la zona més prominent del turmell intern, per darrere de la Tíbia. Per trastorns menstruals i uro-genitals, prostatitis. Estimula l’úter. NO USAR DURANT L’EMBARÀS.
  • Tai Xi (R3) – Entre la part interna del turmell i el tendó d’Aquil·les. Energitza i desintoxica el cos. Ajuda als homes que pateixen d’impotència.
  • Kun Lun (60V) – Entre mal·lèol extern i tendó d’Aquil·les. Tracta mal de cap i d’esquena, dolor al tendó d’Aquil·les. Accelera el part. NO USAR DURANT L’EMBARÀS
  • Yong Quan (R1) – A la planta del peu, entre el 2n i 3r dit del peu (començant a comptar pel dit gros), en una depressió que es forma en flexió plantar. Punt relaxant, tracta l’insomni i calma l’ansietat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s